Aarts Vader

Aart Staartjes

Tweedehands boek

Boek heeft weinig gebruikersschade

3.95

Uitverkocht

Aarts Vader

Aart Staartjes

In de pikorde bij ons thuis stond ik nummer vier. Eerst kwam mijn vader natuurlijk; de baas van de timmerfabriek en van ons gezin. Daarna kwam mijn broer Ger, die zeven jaar ouder was en heel goed kon leren, sportief was en sterk als een beer. Moeder nam knarsetandend de derde plaats in. Zij had het wat je noemt hoog in haar bol – vader noemde haar wel eens gekscherend ‘de freule’. Ik stond op de laatste plaats. Als jongste moet je, vooral wanneer je klein van stuk bent en een beetje dromerig, niet te veel opvallen.  Anders word je de hele dag ingezet voor allerlei klusjes – ‘Aart, breng je de schillen naar de konijnen en haal daarna even een pond zout. Of: Wees jij eens een brave jongen en veeg de stoep schoon. Na de geboorte van mijn zusje werd ik verstoten naar de vijfde plaats. Om te laten merken dat ik er nog was verzon ik mopjes of korte toneelstukje, die ik samen met een neef of nichtje opvoerde op verjaardagen. Ik had succes en zou er later een redelijke boterham mee verdienen, maar mijn vader vond dat ik maar wat aanklooide. Leer toch eens een vak, zei hij vaak. Soms vraag ik mij af of ik iets anders was gaan doen als k een andere rol in ons gezin had gehad.

Uit 2005
ISBN 906005753
157 pagina’s
Afmetingen : 13 x 20.5 x 1.6 cm

Boek heeft weinig gebruikersschade

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.