Ach, moedertje

Hugo Borst

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de rug van het boek

4.95

Uitverkocht

Ach, moedertje

Hugo Borst

We lopen een rondje, zeg ik een klein rondje, ik sla een arm om haar heen, maar let erop die niet op haar broze schouders te laten rusten. Al lopend zeggen we mensen gedag die ook de tuin hebben opgezocht. Ma staat stil. Daar ga ik niet langs, zegt ze. Ze wijst naar een stel koeien. Die zijn niet echt, ma. Die zijn van kunststof.

De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven – en dat van haar acht medebewoners.

Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.

uit 2017
ISBN 9789048838387
245 pagina’s
Afmetingen : 12.5 x 20 x 2.5 cm

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de rug van het boek

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.