Alle dochters! Drie generaties vrouwen en hun familiekwesties

Else-Marie van den Eerenbeemt

Tweedehands boek

Boek is gelezen en heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft. 

2.95

Uitverkocht

Alle dochters! Drie generaties vrouwen en hun familiekwesties

Else-Marie van den Eerenbeemt

Else-Marie van den Eerenbeemt is een docent gezinsbehandeling aan de Hogeschool van Amsterdam en een nationaal bekende familietherapeut. Velen kennen haar door de interviews met haar in onder meer Libelle, De Humanist, Opzij en Vrij Nederland, of door haar medewerking aan diverse televisieprogramma’s, onder andere over incest, van RTL-4, de IKON en de NCRV. Professionele hulpverleners kennen haar door de publicaties waaraan zij medewerking heeft verleend, in enkele gevallen samen met Ivan Boszormenyi-Nagy. Twee boeken zijn in dat verband bij Uitgeverij De Toorts verschenen: Balans in beweging – Ivan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie (geschreven in samenwerking met Ammy van Heusden) en Tussen geven en nemen, dat Boszormenyi-Nagy schreef in samenwerking met Barbara Krasner.

Bij de vele workshops en lezingen die Else-Marie van den Eerenbeemt geeft, blijkt steeds weer dat met name niet-professionele geïnteresseerden vragen of er ook een ‘makkelijk  leesbaar boek over familierelaties en familiekwesties’ bestaat.
Alle dochters! is zo’n boek. De hoofdstukken in dit boek zijn grotendeels als artikelen in bovengenoemde tijdschriften verschenen. Onderwerpen zijn onder meer: de bevalling, de schoonfamilie, ouders en kinderen, broer en zus, moeder en dochter, volwassen kinderen en hun (oudere) ouders, de relatie vader-dochter, adoptie en familiefaalangst. Ook de enquête (inclusief vragenlijsten en tabellen) de in Libelle over grootmoeder, moeder en dochter is verschenen, is in Alle dochters! opgenomen.
De titel Alle dochters! geeft aan dat dit boek voor iedereen die dochter is -en dat zijn alle vrouwen- is bestemd.

Uit 2004 vierde druk
ISBN 9060207475
Nu 770
239 pagina’s
Afmetingen : 14.x 20.5 x 1.6 cm

Boek is gelezen en heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft. 

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.