Alledaags misbruik

Matias Wais en Ingrid Gallé

Tweedehandsboek

Boek heeft heel weinig gebruikersschade, lichte schade aan de rug

3.95

Uitverkocht

Alledaags misbruik

Matias Wais en Ingrid Gallé

Ervaringen met slachtoffers, daders en ouders.

Seksueel misbruik is slechts één voorbeeld uit vele, dat duidelijk maakt hoe vanzelfsprekend het in onze samenleving nog altijd is om andere mensen, die op de een of andere manier van ons afhankelijk zijn, te manipuleren.

Seksueel misbruik is geen geïsoleerd incident, maar komt rechtstreeks voort uit de alledaagse houding van macht en superioriteit tegenover kinderen. Daarom kan het ook zo gemakkelijk verborgen blijven. Misbruikt begint niet pas met seksueel misbruik. En het eindigt altijd met de roof van de eigenheid, van het ik-besef van het betrokken kind. In welke omgeving kan misbruik dan gedijen, waar liggen de maatschappelijke wortels ervan? Waarom is het zo moeilijk de realiteit ervan te pakken te krijgen?

Alledaags misbruik is een uiterst toegankelijk werk zonder hinderlijke vakjargon, waarbij de auteurs erin geslaagd zijn om op transparante wijze de ingewikkelde dynamiek duidelijk te maken tussen het slachtoffer, de niet-misbruikende ouder en de dader.
Het is geen theoretisch-empirisch werk. Alledaags misbruik vertelt het verhaal vanuit de betrokkenen zelf. Daarin ligt de kracht van dit bijzondere boek.

Uit 1994
ISBN 9060384059
Nugi 661
222 pagina’s
Afmetingen boek: 13.5 x 21 x 2.1 cm

Boek heeft heel weinig gebruikersschade, lichte schade aan de rug

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.