AntiPasti
Loes Janssen Miraglia
Antipasti, letterlijk vóór de maaltijd’, zijn de beroemde gerechtjes die als voorafje worden gegeten. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker; het idee van al die verschillende gerechtjes geeft een gevoel van ongelofelijke luxe en de kleine porties zijn gewoon onweerstaanbaar.
Antipasti is volledig gewijd aan deze verleidelijke heerlijkheden, die in la bella Italia uitnodigend in trattonas, restaurants, bij vrienden en bij familie op tafel staan. Antipasti bevat streekklassiekers, zoals vitello tonnato uit Piemonte, bruschetta alle cipoline uit Apulië en panzanella uit Toscane, maar ook recepten van de Siciliaanse schoonfamilie van Loes en haar persoonlijke favorieten. Veel van de gerechten zijn overigens niet alleen lekker als antipasti, maar kunnen door de hoeveelheden aan te passen ook gegeten worden als lunch of hoofdgerecht.
Loes Janssen Miraglia heeft jaren met haar Italiaanse man op Sicilië gewoond. Zij kent de Italiaanse regiokeukens dan ook van binnenuit. Eerder verschenen van Loes Janssen Miraglia bij Karakter Uitgevers: Sicilicious, Italiaans vegetarisch en Culinair Sardinië. Naast boeken schrijft zij veelvuldig voor diverse culinaire bladen.