Aukeshof trilogie

Mien van’t Sant

Tweedehands boek

Het boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de papieren omslag.

7.50

Uitverkocht

Aukeshof trilogie

Mien van’t Sant

De schrijfster van deze Trilogie heeft zich met haar talrijke romans een grote naam verworven bij lezend Nederland. In deze drie romans van haar Aukeshof-trilogie geeft ze ons een interessante familiegeschiedenis, die de aandacht van de lezers hoofdstuk na hoofdstuk vasthoudt. Naast de boeiende verhaaltrant zijn het de suggestieve tekening van de romanfiguren, de gevoelige toon en de eerlijke werkelijkheidszin van de schrijfster, die dit werk zo bijzonder aantrekkelijk maken.

Deining op de Aukeshof

Op de Aukeshof, reeds generaties achtereen het trotse bezit van het boerengeslacht de Wieringa’s, zwaait thans Auke Wieringa de scepter. Hij voelt zich machtig door zijn grondbezit en geld. Het welzijn van de Aukeshof stelt hij haast boven het geluk van zijn kinderen. Het is dan ook geen wonder, dat hij bij het ouder en zelfstandiger worden van zijn kinderen (een zoon en twee dochters) met hen in conflict komt. Zij, kinderen van de moderne tijd, hebben andere ideeën over hun toekomst en huwelijk, dan hun vader met zijn: mijn wil is wet.

Een erfenis voor de Aukeshof

Speelt hoofdzakelijk in de Noordoorstpolder, waar Pieter Auke Wieringa – met zijn nog jonge vrouw Maaike – zijn boerderij De Wijde Blik heeft. Pieter Auke en Maaike hebben zich ontfermd over hun neefje Jan Auke, het buitenechtelijke kind van Pieter zijn zo jong gestorven zuster Angelique. Pieters vader, Auke Wieringa, kan het maar niet verkroppen, dat zijn zoon een boerderij in de Noordoostpolder verkoos boven de eigen familieboerderij de Aukeshof in het Groninger land. Hij is dan ook niet van plan eigener beweging ooit een voet op het erf van De Wijde Blik te zetten.

Overwinnaar op de Aukeshof

Het blijkt de oud geworden Auke Wieringa dat zorgen en problemen, eerst bij eigen kinderen ondervonden, zich later bij de kleinkinderen herhalen. De oude Wieringa, die altijd de zo trotse en onbuigzame heer en meester van de Aukeshof was, komt tot de ontdekking, dat veel in zijn leven niet meer verloopt zoals hij het gewenst en berekend had.

Uit 1998
ISBN 9024268001
497 pagina’s
Afmetingen ± 14 x 21.5 x 4.5 cm

Het boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de papieren omslag.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.