Batavia

Peter Fitzsimons

Tweedehands boek

Het boek heeft zeer weinig gebruikersschade

7.95

Uitverkocht

Batavia

Peter Fitzsimons

Het waargebeurde, avontuurlijke verhaal van de ondergang van het VOC- schip Batavia in 1629

Op 29 oktober 1628 vertrekt de Batavia – de trots van de Republiek – voor haar eerste zeereis van Texel richting Nederlands – Indië. Dit nieuwe vlaggenschip van de VOC, groter en sneller dan zijn voorgangers, is beladen met veel kostbaarheden en toegerust voor een reis van vele maanden. De lading bestaat onder meer uit kisten zilveren muntgeld en goud ter waarde van 260.000 gulden, luxe gebruiksgoederen, zilverwerk voor keizer Janghir, handelswaar en een kistje met zeer kostbare juwelen.
Maar als snel begint het te rommelen onder de bemanning en de ontevreden mannen staan op het punt van muiterij als het schip midden in de nacht op een rif voor de kust van Australië loopt en begint te zinken. Onder de mannen, vrouwen en kinderen breekt paniek uit.
Bij zonsopkomst wordt de ernst van de situatie helemaal duidelijk: de Batavia bevindt zich in een hopeloze situatie. Er is een straffe wind opgestoken die de golven hard tegen het dek laat beuken. Met kleine bootjes worden er zoveel mogelijk opvarenden geëvacueerd naar een nabijgelegen eiland, dat later de geschiedenis in zal gaan als ‘het kerkhof van de Batavia’ omdat de muiters besluiten iedereen die hun in de weg zit, te vermoorden.
Van de 341 opvarenden van de Batavia komen er uiteindelijk slechts 68 op Java aan…

Uit 2017 zesde druk
ISBN 9789045210391
Nur 342/688
456 pagina’s
Afmetingen : 15.5 x 23.5 x 4.2 cm

Het boek heeft zeer weinig gebruikersschade

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.