Boek: De prooi. Jeroen Smit
Blinde trots breekt ABN Amro

Tweedehandsboek

Boek lijkt niet veel gelezen kleine gebruikersschade aan de kaft.

4.95

Uitverkocht

Boek: De prooi. Jeroen Smit
Blinde trots breekt ABN Amro

In oktober 2007 betaalden Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN Amro uit elkaar te kunnen scheuren. Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van De Bank een ideaal slachtoffer gemaakt.

In De Prooi reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van ABN Amro op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van ABN Amro jarenlang vooral gevangen zaten in interne twisten. Ze luisterden zo slecht naar de klanten, werknemers en aandeelhouders dat deze icoon, ondanks alle schitterende potentie, de regie over zijn toekomst volledig kwijtraakte.

Dat een stukje van de bank door het falen van het Belgische Fortis een jaar later tijdelijk in handen van de Nederlandse overheid komt, is een kleine pleister op deze grote nationale wonde. Nederland is zijn belangrijkste bank kwijt.

De prooi leest als een whodunnit. (…) Unputdownabel – NRC handelsblad

De prooi geeft een unieke inkijk in het verval van een icoon van de Nederlandse economie door een combinatie van onkunde, knallende ego’s, onvoorstelbare blunders en ongrijpbare marktinvloeden.  – Intermediair.

ISBN 9789044613124
Uit 2009 negende druk
448 pagina’s
Afmetingen boek: 15 x 23 x 4 cm

Boek lijkt niet veel gelezen kleine gebruikersschade aan de kaft.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.