De dolle vaandrig

A.M. de Jong

Tweedehandsboek

Boek heeft weinig gebruikersschade, wat vlekjes aan de rand van het boek, beschadiging op 1e pagina

5.95

Uitverkocht

De dolle vaandrig

A.M. de Jong

Roman van Breêro’s leven.

Breêro, de geestige spotter, de vrolijke drinker, de eeuwige verliefde, de ‘dolle vaandrig’ van de schutterij, maar in diepste wezen een tragisch verscheurd mens vol tegenstrijdige elementen, een stralend kind der wereld, dat zo graag een ingetogen kind Gods wilde zijn. Door de eenvoud van zijn gul gemoed maar al te vaak het slachtoffer van eigen en anderer luim, werd zijn spontaanheid aldoor weer verdrongen door de berekende wereld rondom. Altijd als hij het geluk vlakbij waande, stortte het kaartenhuis ineen. Zijn leven was een hel vuur, dat te heftig brandde en al spoedig doofde. In melancholie, schrijnend verdriet en dof berouw ging het onder, toen het nauwelijks tot rijpe bloei gekomen was.

De roman geeft van dit alles een bewogen en fel levend beeld. In het raam van dit historisch gebeuren ontrolt zich het leven van Breêro met alle hoogte- en dieptepunten, waarvan zijn werk spreekt.

Stormachtige bewogenheid, windstilte, schaterende feesten, smartelijke zelfinkeer, zwoel liefdesavontuur, verheven idylle, dolle streken, driftig steven, harde arbeid, successen en nederlagen: het leven van een hartstochtelijk mens, een oprecht gemoed, een dolend hart, dat nergens heul vond.

ISBN  906010367x
Uit 1975 achtste druk
438 pagina’s
Afmetingen boek: 15 x 21.5 x 3.3 cm
Hardcover met papieren omslag
Uitgever: Strengholt’s Boeken

Boek heeft weinig gebruikersschade, wat vlekjes aan de rand van het boek, beschadiging op 1e pagina

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.