,

De donkere kamer van Damokles. Willem Frederik Hermans

5.95

De donkere kamer van Damokles

Willem Frederik Hermans

Tweedehandsboek

Boek heeft wat gebruikersschade, achterzijde heeft wat vlekken, 1e pagina is eruit gescheurd. 

Uitverkocht

De donkere kamer van Damokles

Willem Frederik Hermans

Angst, dreiging en verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander: in deze roman komen Hermans’ centrale thema’s op geraffineerde en uiterst beklemmende wijze aan bod. De donkere kamer van Damokles vertelt het verhaal van Henri Osewoudt, sigarenhandelaar te Voorschoten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoet hij de verzetsman Dorbeck, die sprekend op hem lijkt op één ding na: dat hij zwart haar heeft terwijl Osewoudt blond is, en die hem opdrachten geeft die hij gewillig uitvoert.
Naar aanleiding van zijn daden wordt Osewoudt gevangengenomen, komt hij weer vrij, pleegt hij een moord, en nog een moord. Na de bezetting lijkt alles zich tegen hem te keren en wordt hij gekwalificeerd als landverrader. Zich beroepen op Dorbeck blijkt onmogelijk: er is geen enkel spoor dat naar deze man leidt. Het enige dat Osewoudt heeft om de wereld Dorbecks bestaan te bewijzen is een camera met een foto van Dorbeck erin, maar ook die foto blijkt uiteindelijk niet te bestaan.
Bestaat Dorbeck echt of heeft Osewoudt hem verzonnen? Is hij Osewoudts superego? In hoeverre is Osewoudt zelf verantwoordelijk voor zijn daden? Wie ben je als iedereen je ziet als een verrader en een leugenaar, bestaat er wel zoiets als waarheid en werkelijkheid? Om dergelijke vragen gaat het in dit huiveringwekkende boek, dat uitgroeide tot Hermans’ meest gelezen en bejubelde roman.

Uit 1990 dertigste druk
334  pagina’s
Afmetingen : 13 x 20.5 x 3 cm
Hardcover

Boek heeft wat gebruikersschade, achterzijde heeft wat vlekken, 1e pagina is eruit gescheurd. 

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.