De eerste man in mijn leven

Karin Arndt

Tweedehands boek

Het boek heeft wat licht gebruikersschade, heeft wat vlekken op de rand van de pagina’s en is wat schuingelezen

3.95

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

De eerste man in mijn leven

Karin Arndt

Gesprekken met dochters over hun vader

Of hij wil of niet, een vader is de eerste man in het leven van zijn dochter. En of hij zich nu liefdevol of afwerend opstelt, hij bepaalt voor een groot deel het beeld dat een dochter van ‘de man’ zal hebben. Hij is ook een oriëntatiepunt, zeker tijdens de schooljaren en bij het kiezen van een beroep of studie. En hij is degene die vaak onbewust bepalend werkt bij de keuze van de man of partner van een dochter. Karin Arndt heeft voor de eerste man in mijn leven veel gesprekken gevoerd en merkte dat vaders vaak geen invloed op hun dochters hebben, maar meestal via de moeder macht uitoefenen. Veel dochters zijn daardoor zo teleurgesteld dat zij voor de rest van hun leven alleen maar verbitterd of met haat over hun vader kunnen praten. Aderen hebben door een vroege dood of scheiding hun jeugd vaderloos moeten doorbrengen. Ook dat heeft gevolgen, het duidelijkst merkbaar aan de partnerkeuze. Maar vanzelfsprekend zijn er ook harmonische voorbeelden. Dan blijft er een sterke band voor het hele leven over.

De eerste man in mijn leven is een boeiende en vooral herkenbare bundel gesprekken met zeer uiteenlopende ervaringen die dochters van verschillende generaties met hun vaders hebben gehad. Karin Arndt, journaliste, afkomstig uit München, publiceert sinds 1972 kinderboeken en non-fiction, woont momenteel in Hessen.

‘Ik was verheugd toen mijn vader stierf, dat is de waarheid, waarom zou ik moeten rouwen’
‘Nee, ik kan niet over hem praten, want dan word ik onterfd’
‘Het is een opluchting voor me alles over hem te kunnen zeggen, maar ik wil mijn kinderen niet hun opa afnemen’
‘Misschien ben ik nog altijd bang voor hem’
‘Ik ben razend op de jeugd van tegenwoordig die altijd maar de ouders de schuld geeft’
‘Mijn vader is alleen maar de man van mijn moeder’
‘Ik werd vaker geslagen, dan dat ik te eten kreeg’
‘Mannen waar ik op val zijn altijd vaderfiguren’
‘Mijn vader is mijn kameraad’
‘Mijn vader wordt niet boos als ik “lul” tegen hem zeg. Bij mijn vriendinnen thuis is dat anders’

Uit 1986
ISBN 9062912125
134 pagina’s
Afmetingen ± 14 x 22 x 1.4 cm
Uitgever: Bzztoh

Het boek heeft wat licht gebruikersschade, heeft wat vlekken op de rand van de pagina’s en is wat schuingelezen

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.