De Erfenis.
Connie Palmen

Tweedehands boek

Boekje lijkt niet gelezen met weinig gebruikersschade, is in de loop der jaren wat vergeeld. 

1.95

Uitverkocht

De Erfenis.
Connie Palmen

Op de avond dat ik haar voor het eerste bezocht, had ze het zo tegen mij verteld: Er is een ziekte in mij begonnen en die ziekte legt mij langzaam lam. Er zijn geen geneesmiddelen om haar te stoppen of te verdwijnen. Het hart is een spier, dus ik ga er dood van. Niemand weet wanneer, maar ik moet niet op tien jaar rekenen, zegt mijn arts.

Als de schrijfster Lotte Inden ontdekt dat ze ziek is, besluit ze een jonge man in dienst te nemen voor vierentwintig uur per dag, kost en inwoning inbegrepen. Hij is niet alleen haar verzorger, chauffeur, tafelheer, eerste lezer en secretaris, maar ook de archivaris van wat ze haar erfelijk materiaal noemt: de aantekeningen die ze als bouwstenen moeten dienen voor haart laatste grote roman. Omdat Lotte bang is dat ze het werk dat haar oeuvre compleet maakt niet meer zelf kan kunnen voltooien, bereidt ze hem er langzaam op voor dat zijn handen de hare moeten vervangen als ze zelf niet meer kan schrijven. Ze maakt hem executeur-testamentair van erfenis: een zolder vol aantekeningen over de dood, de liefde, de verleiding, het geheim en de familie.

De erfenis is een ontroerende novelle over een schrijfster en haar lezer, die zelf het verhaal maakt dat zij in stukken en brokken aanreikt. Donnie Palmen schets daarmee niet alleen een indringend beeld van een verrassende menselijke relatie, maar ook van de relatie tussen de literatuur en de werkelijkheid.

Boekenweekgeschenk 1999
uit 1999
ISBN 9074336469
Nugi 300
96 pagina’s
Afmetingen : 11.5 x 19 x 0.9  cm

Boekje lijkt niet gelezen met weinig gebruikersschade, is in de loop der jaren wat vergeeld. 

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.