De geschiedenis van het Midden-Oosten in een notendop

Jan van Oudheusden

Tweedehands boek

Het boek heeft weinig gebruikersschade, lichte beschadiging aan de kaft

2.95

Uitverkocht

De geschiedenis van het Midden-Oosten in een notendop

Jan van Oudheusden

Wat iedereen over de geschiedenis van het Midden-Oosten moet weten.

Welke uitstraling had de Arabische cultuur in de Middeleeuwen?
Sinds wanneer wordt er strijd geleverd om de olie in het Midden-Oosten? Waarom lieten rond 1920 de Britten de verlangens van de zionisten zwaarder wegen dan die van de Arabieren? In hoeverre slaagde Kemal Atatürk erin om Turkije omhoog te trekken uit oosterse passiviteit? Hoe wist de staat Israël zich te handhaven in alle oorlogen met zijn buurlanden? Hoe werden de Palestijnen het kind van de rekening? Waarom kenschetste Osama bin Laden het westerse optreden in het Midden-Oosten als een verbond van kruisvaarders en zionisten?

Het Midden-Oosten is van groot strategisch belang. Al jarenlang vormt deze regio een haard van spanningen die de wereldpolitiek beroeren. Het vastlopen van het Oslo-vredesproces, het terrein winnend moslimfundamentalisme, de Palestijnse opstand in de door Israël bezette gebieden, Amerika’s strijd tegen het terrorisme sinds 11 september 2001: dat en nog veel meer maakt dat er haast geen dag voorbijgaat of het Midden-Oosten levert nieuws, veelal met vette krantenkoppen en schokkende foto’s.

De geschiedenis van het Midden-Oosten in een notendop geeft een heldere uiteenzetting van het bewogen verleden van dit deel van de wereld, vanaf de vroegste culturen tot en met de oorlog in Irak in 2003. Het is een handig en prettig leesbaar naslagwerk voor wie snel inzicht wil krijgen in de complexe materie.

Dr. Jan van Oudheusden is historicus en docent. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Kleio en schreef mee aan diverse schoolboeken en publicaties. Eerder publiceerde hij de wereldgeschiedenis in een notendop en De Amerikaanse geschiedenis in een notendop

uit 2003
148 pagina’s
ISBN 90446092918
Afmetingen : 12.5 x 20 x 1.4 cm

Het boek heeft weinig gebruikersschade, lichte beschadiging aan de kaft

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.