De gezonde moestuin

Meta Strandberg

Tweedehands boek

Boek heeft niet heel veel gebruikersschade, vooral aan de kaft, met naam op de 1e pagina

2.95

Uitverkocht

De gezonde moestuin

Meta Strandberg

Zelf biologisch groenten, kruiden en kleinfruit kweken

Een moderne handleiding voor het kweken (in eigen tuin) van groenten, tuinkruiden en kleinfruit volgens de organisch-biologische methode, d.w.z. zonder gebruikmaking van vergif. Haast alle groente die u koopt, zijn bespoten. Ze zien er meestal, voorzover ze vers zijn, mooi uit. Nota bene in plastic verpakt… Maar is het ook gezond voedsel? Als u bovendien bedenkt dat door de wijze waarop men de groenten kweekt, schade wordt toegebracht aan bodem, natuur en milieu, dan zult u in uw eigen tuin maar wat graag overgaan op natuurlijke groenteteelt.

Dit boek vertelt op eenvoudige, duidelijke wijze hoe u te werk moet gaan. Het is geen modieus praatboek, maar een vakkundige handleiding voor de praktijk van de amateur-kweker. Van een groot aantal groenten – eigenlijk alle in ons land geconsumeerde soorten – worden de kweekmethoden nauwkeurig uiteengezet. In een apart gedeelte worden de tuinkruiden en het kleinfruit behandeld. Overal tussen de tekst zijn tekeningen opgenomen.

De grondbewerking en het compost maken geschiedt op de goede ‘ouderwetse’ manier, die van de natuur is afgekeken. Ook alle verdere omschreven werkzaamheden: de verzorging en bescherming van de gewassen, de teeltwisseling, de combinatieteelt enz., geven de natuur zelf de kans de beste producten voort te brengen.

Vele afbeeldingen, zoals die van nuttige en schadelijke diertjes, plantaantastingen en kruidensoorten, zijn erg belangrijk voor de herkenning. Plezierig is, dat in het boek ook tabellen te vinden zijn waaruit de voedingswaarde van de gewassen blijkt!

uit 1976?
ISBN 9021003929
95 pagina’s
Afmetingen : 16 x 21.5 x 0.7 cm

Boek heeft niet heel veel gebruikersschade, vooral aan de kaft, met naam op de 1e pagina

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.