De grote Horror omnibus

ingeleid door Stephen King

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft, pagina’s zijn licht vergeeld. 

7.95

Uitverkocht

De grote Horror omnibus

ingeleid door Stephen King

Mary Shelly – Frankenstein
Bram Stoker – Dracula
Robert Stevenson – Dr. Jekyll en Mr. Hyde

Binnen het bestek van dit boekwerk zult u drie van de meest duistere scheppingen uit de negentiende-eeuwse Engelse literatuur tegenkomen. Hier zijn ze, zoals de schrijvers hen aan ons hebben voorgesteld:

Frankenstein
Grote God! het netwerk van spieren en aderen werd ternauwernood bedekt door zijn gele huid: zijn haar was glanzend en zwart en lang; zijn tanden parelwit; maar door deze schoonheden werd het contrast met zijn waterige ogen, die bijna dezelfde kleur schenen te hebben als de vaalwitte oogholtes, zijn verschrompelde huid en de strakke, zwarte lippen, nog gruwelijker.

Dracula
Zijn gezicht was krachtig, met hoge neusrug, scherpe haakneus en zondeling gewelfde neusgaten; een hoog voorhoofd en haar, dat dun aan de slapen, maar overal anders welig was. Zijn ruige wenkbrauwen, die bijna tot op de neus reikten waren zwaar; de mond voor zover ik het met de dikke knevel kon onderscheiden was scherp, zelfs tamelijk wreed, met bijzonder witte tanden, die over de lippen uitstaken. De lippen zelf waren merkwaardig rood voor iemand van zijn leeftijd en toonden een verbazingwekkende vitaliteit. Zijn wat puntig oplopende oren waren bleek, de kin breed en sterk, de wangen mager. Het geheel maakte de indruk van een buitengewone bleekheid.

Mr. Hyde
Hyde was bleek en gedrongen, hij maakte een misvormde indruk, zonder dat er enig mismaaktheid aan hem was waar te nemen, hij had een gemene grijs op zijn gezicht hij had zich tegenover Utterson gedragen met een mengeling van angst en brutaliteit die moorddadig aandeed en hij sprak met een hese, fluisterende, gebroken stem; dat waren ongetwijfeld dingen, die je tegen hem innamen, maar samen konden ze onmogelijk een verklaring vormen voor de ongekende afkeer, weerzin en angst, waarmee Utterson hem beschouwde.

Uit 1983
ISBN 906213534x
570  pagina’s
Afmetingen : 14 x 21.5 x 3.4 cm

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft, pagina’s zijn licht vergeeld. 

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.