De kleine heilige

Simenon

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade, de eerste helft is losgeraakt van de rug (lijmlaag is losgelaten) Is nog steeds compleet!

2.50

Uitverkocht

De kleine heilige

Simenon

Simenon beschrijft in dit boek het leven in een Parijse volkswijk omstreeks de eeuwwisseling, waar een goedhartige marktvrouw met haar gezin woont. Haar echtgenoot is in het niet verdwenen en een reeks minnaars neemt zijn plaats in. Zij voedt haar kinderen op met een natuurlijke tederheid en de kinderen aanvaarden op hun beurt de aanwezigheid van steeds andere mannen in het huis als een gewone zaak. Veel te jong echter trachten zij de volwassenen na te doen, met uitzondering van het jongste kind bij wie al hetgeen hij om zich heen ziet gebeuren slechts een visuele sensatie oproept. De jongen, die weinig behoefte heeft om zich te laten gelden, krijgt op school de bijnaam ‘de kleine heilige’. Later zal hij zich ontwikkelen tot een talentvol en succesrijk schilder. In deze indrukwekkende roman heeft de schrijver getracht het raadsel van zijn eigen creativiteit en de creativiteit in het algemeen te ontsluieren.

uit 1973
ISBN 9022972216
191 pagina’s
Afmetingen : 12.5 x 20 x 1.8 cm

Boek heeft wat gebruikersschade, de eerste helft is losgeraakt van de rug (lijmlaag is losgelaten) Met naam op de 1e pagina. Is nog steeds compleet!

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.