De laatste duik

Bernie Chowdhury

Tweedehandsboek

Boek lijkt ongelezen en heeft bijna geen gebruikersschade behalve aan de onderzijde van het boek daar is een vlekje

5.95

Uitverkocht

De laatste duik

Bernie Chowdhury

Vader een zoon gegrepen door de diepten van de oceaan.

De laatste duik is het meeslepende en tragische verhaal voer het beroemde duikersduo Chris en Chrissy Rouse, de vader en zoon die hun leven verloren in de diepten van de oceaan. Gedreven door ambitie, eerzucht en onderlinge rivaliteit wilden ze de geheimen ontrafelen van een geheimzinnige Duitse U-boot uit de Tweede Wereldoorlog, die op tachtig meter diepte voor de Amerikaanse kust lag. Deze dramatische expeditie in 1992 werd hun fataal.
De beschrijving van de spectaculaire lotgevallen van de Rouses worden in dit boek gecombineerd met de fascinerende schets van de cowboycultuur binnen het diepzeeduiken, de gevaarlijkste sport ter wereld.
De surrealistische onderwaterwereld van grotten en scheepswrakken herbergen schoonheid, maar ook continue gevaar. Sommige duikers vinden de dood door gebrek aan zuurstof, raken hopeloos verstrikt in kabels, of maken domweg een cruciale fout. Anderen worden gelokt door de diepste diepten en vinden hun weg niet meer terug. De dreiging van verdrinking of de zo gevreesde decompressieziekte is voortdurend aanwezig. Dit was de wereld van Chris en Chrissy Rouse – dit is hun verhaal.

De auteur Bernie Chowdhury, goede bekende van Chris en Chrissy Rouse, is een grote naam binnen de duikwereld. Hij is een eersteklas duiker en uitgever van het blad Immersed, het internationale duiktijdschrift.

Uit 2001
ISBN 9024606187
NUGI 465
363 pagina’s
Afmetingen boek: 16 x 23.5  x 3.3 cm

Boek lijkt ongelezen en heeft bijna geen gebruikersschade behalve aan de onderzijde van het boek daar is een vlekje

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.