De levensloop van de mens

Bernard Lievegoed

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft, met een naam op de 1e pagina

3.95

Uitverkocht

De levensloop van de mens

Bernard Lievegoed

Ontwikkeling en ontwikkelingsmogelijkheden in verschillende levensfasen.

Tussen kind en bejaarde doorloopt de mens z’n hele ontwikkeling, levert zijn prestaties, ondergaat zijn teleurstellingen, zijn lief en leed. Die levensloop kent vele fasen die de mens zich zelden duidelijk bewust wordt. Toch zijn deze perioden (zoals b.v. de adolescentie of de jaren tussen 40 en 50) in hun karakteristieken veel typischer – dat is veel meer algemeen menselijk geldig – dan men denkt. Voor degeen, die daar een oog voor heeft, biedt iedere levensperiode zowel goed definieerbare mogelijkheden als beperkingen.
Voor het particulier leven (huwelijk, gezin) zowel als voor het werkleven (loopbaan) kan kennis van de kenmerkende levensfasen met hun typische mogelijkheden een hulp zijn om inzicht te krijgen in hun eigen levensloop, eigen ontwikkelingen en deze daardoor beter in de hand te krijgen.

Prof. Dr. Lievegoed, medicus, opvoeder, bedrijfspsycholoog (om maar enkele gebieden te noemen waarop hij zich heeft onderscheiden) behandelt in dit boek de levensfasen van de mens. Hij toont hoe de kijk op de levensfasen van de mens. Hij toont hoe de kijk op de levensfasen nauw samenhangt met het mensbeeld en hoe in de loop van de geschiedenis zowel filosofen als (later) psychotherapeuten daar een antwoord op hebben gegeven vanuit hún visie op de mens.

De levensloop van de mens is geschreven voor de mens vandaag die zich vragen stelt over de ontwikkeling van zijn leven, zijn gezin, zijn carrière, over zijn successen en frustraties. Dit boek kan hem helpen tot inzicht, waardoor hij de eigen ontwikkeling beter kan sturen, in ieder geval beter begrijpen.

Uit 1977 zesde druk
ISBN 9060693000
202 pagina’s
Afmetingen : 14 x 21.5 x 2.6 cm

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft, met een naam op de 1e pagina

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.