De prins en ik.

Rosemarie Buschow

Tweedehands boek

Boek is gelezen en heeft gebruikersschade is in de loop der jaren vergeeld.

3.50

Uitverkocht

De prins en ik.

Rosemarie Buschow
Waarin verweven het ware verhaal van De dood van een prinses

Miljoenen zagen de omstreden film op de t.v. Wat gebeurde er in werkelijkheid? Dit dramatische ooggetuigenverslag van een westerse vrouw aan het Arabische hof geeft het antwoord.

Rosemarie Buschow werkte achttien maanden in Saoedi-Arabië als kinderjuffrouw voor het achterneefje van koning Chaled. Het leek haar een sprookje, de pracht en praal van het hofleven van nabij mee te maken, de omgang met prinsen en prinsessen, de betovering van het onbekende. Maar de werkelijkheid was anders.
Zij ontdekte dat in de schitterende paleizen de regels steng moesten worden nageleefd. Zij leefde in een wereld vol hevige contrasten: de in westerse ogen ‘middeleeuwse’ opvattingen naast de verworvenheden van de moderne tijd. In haar boek vertelt Rosemarie Buschow over haar ontmoetingen met de koninklijke familie en over haar vriendschap met de beeldschone, maar weinig gelukkige prinses Misja’al die aan de verveling trachtte te ontsnappen en daarvoor onbarmhartig werd gestraft. De terechtstelling van de prinses en haar minnaar schokte de wereldopinie en was aanleiding voor het maken van de omstreden tv-film De dood van een prinses.

Uit 1980 tweede druk
ISBN 9020431927
252 pagina’s
Afmetingen : 12.5 x 20 x 2.7 cm

Boek is gelezen en heeft gebruikersschade is in de loop der jaren vergeeld.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.