De vlam van de vrijheid

Ken Follett

Tweedehandsboek

Boek heeft weinig gebruikersschade, de papieren omslag heeft wat lichte schade

 

5.95

Uitverkocht

De vlam van de vrijheid

Ken Follett

Een meesterlijk epos voer liefde en haat en de strijd om de vrijheid, geplaatst tegen de achtergrond van de roerige tijden aan het eind van de achttiende eeuw in Engeland en Amerika.

Schotland 1767 De onmenselijke omstandigheden in de mijnen en de meedogenloosheid van Jamisson, de mijn eigenaar, doen de jonge Mack McAsh besluiten zijn geboortedorp te verlaten. Hoewel Jay Jamisson geen middel schuwt om hem tegen te houden, lukt het Mack met behulp van de jonge , adellijke Lizzie Hallim te ontsnappen.

Londen 1768 Mack vindt werk in de haven als kolensjouwer en komt er al snel achter dat de omstandigheden niet veel beter zijn dan in de mijnen. Vastbesloten hier iets aan te veranderen zoekt hij contact met een advocaat, raakt verwikkeld in de politieke twisten en wordt een van de leiders van een staking die de haven van Londen plat legt. Bij toeval ontmoet hij Lizzie die in Londen is getrouwd met Jay. Zowel Jay als zijn vader willen Mack zien hangen, want door de staking wordt hun zeer winstgevende handel in kolen en transport van gevangenen naar Amerika geschaad. Maar weer is het Lizzie die Mack helpt, en dankzij haar wordt zijn doodstraf omgezet in deportatie naar Amerika.

Virginia 1769-1770 Na een vreselijke overtocht, waarbij de helft van de gevangenen sterft, komt Mack aan in Amerika, samen met Lizzie en Jay die door zijn huwelijk de Jamisson-plantage in Virginia heeft geërfd. Mack wordt verkocht aan Jay, die eindelijk kans ziet om Mack volledig in zijn macht te krijgen door hem als dwangarbeider te laten werken op zijn plantage. De verschrikkingen van de slavenarbeid, de vernederende behandeling van Jay en zijn ontrouw drijven Lizzie in Mack’s armen. Een liefde die verstrekkende gevolgen heeft..

Uit 1996 tweede druk
ISBN 9026972229
NUGI 331/340
349 pagina’s
Afmetingen boek: 15 x 22 x 3.4 cm
Hardcover met papieren omslag

Boek heeft weinig gebruikersschade, de papieren omslag heeft wat lichte schade

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.