De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is.
Judith Uyterlinde.

Tweedehands boek

Boek is gelezen met wat gebruikersschade vooral aan de rug en twee vlekjes op de rand van de pagina’s.

3.95

Uitverkocht

De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is.
Judith Uyterlinde

Een indrukwekkend boek. Aangrijpend, vaak geestig en heel goed geschreven. – Hanneke Groenteman

Judith Uyterlinde schrijft met heldere openhartigheid en ontwapenende eenvoud over vreugde en verdriet in haar aangrijpende familiegeschiedenis. – Kristien Hemmerechts.

Wanneer Judith besluit een kind te adopteren, brengt dat belangrijke vragen met zich mee over gelijkenis, genen en afkomst. Terwijl ze zich voorbereidt op het moederschap, hangt het leven van haar eigen moeder ineens aan een zijden draadje. De avond voor haar ziekenhuisopname geeft zij Judith een doosje met brieven uit de Tweede Wereldoorlog van haar eigen moeder, Bep Bloemendal. Achter deze brieven gaat een dramatisch verhaal schuil. Judith realiseert zich hoe weinig ze van haar familiegeschiedenis weet. Ze besluit de familieleden die de oorlog hebben meegemaakt te vragen naar hun herinneringen. Uit hun verhalen doemt een wonderlijke parallel op: in de familie hebben kinderen al generaties lang hun moeder verloren. Ze werden opgevangen door grootouders en tantes tot er een nieuwe vrouw opdook die zich hun moeder noemde. Met de adoptie van haar kind blijkt Judith aan te sluiten bij een lange familietraditie.

Ik heb gelachen en gehuild. Een prachtboek! – Raoul Heertje

Haar ervaringen met het adopteren van een kind vervlecht Uyterlinde knap met de reconstructie van het leven van haar familie in de oorlog. – Elsevier

uit 2011 derde druk
ISBN 97890263236522
240 pagina’s
Afmetingen : 13 x 20 x 2.2 cm

Boek is gelezen met wat gebruikersschade vooral aan de rug en twee vlekjes op de rand van de pagina’s.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.