De wapenbroeders Deel 1: De luitenants

W.E.B. Griffin

Tweedehands boek

Het boek heeft wat gebruikersschade, er zit een scheurtje in de papieren omslag, een paar pagina’s zijn wat gevouwen

9.95

Uitverkocht

De wapenbroeders Deel 1: De luitenants

W.E.B. Griffin

De wapenbroeders is een romanserie over de lotgevallen van Amerikaanse militairen, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Het is een prachtig gedramatiseerd, maar authentiek stuk Amerikaanse geschiedenis, waarin alle grote politieke en militaire leiders van de wereld een rol spelen.

De luitenants, het eerste deel van de serie, begint met een gevecht tegen de Duitsers bij een bergpas in centraal Tunesië, waarbij alle Amerikaanse manschappen om het leven komen. Alleen majoor Robert Bellemon weet zijn huid te redden, maar wordt door de Duitsers krijgsgevangene gemaakt en op transpoort gezet naar Polen. Hoewel hij daar met het grootste respect wordt bejegend en hem zelfs de thuisreis in het vooruitzicht wordt gesteld, wordt hij wel gedwongen een geheime en zeer speciale missie te volbrengen, die het aanzien van de Duitsers in de wereldopinie zou moeten verbeteren…

De luitenants beschrijft een generatie jonge soldaten wier droom het was de wereld van het Nazi-juk te bevrijden. Het was hun plicht, hun vak, hun leven. Ze vertrokken als kinderen en kwamen terug – degenen die het overleefden – als professionele militairen die gesmeed waren in de hitte van de strijd. Het is een verhaald over heldenmoed en verraad, vol actie, spanning en romantiek.

Uit 1988
ISBN 90274199760
402 pagina’s
Afmetingen ± 16 x 24 x 4 cm

Het boek heeft wat gebruikersschade, er zit een scheurtje in de papieren omslag, een paar pagina’s zijn wat gevouwen

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.