De wapenbroeders Deel 2: De kapiteins

W.E.B. Griffin

Tweedehands boek

Het boek heeft weinig gebruikersschade.

9.95

Uitverkocht

De wapenbroeders Deel 2: De kapiteins

W.E.B. Griffin

De wapenbroeders is een grote romanserie over de lotgevallen van Amerikaanse militairen, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Het is een prachtig gedramatiseerd, maar authentiek stuk Amerikaanse geschiedenis, geschreven met grote kennis van zaken en doorweven met romantiek en tragedie, humor en ironie. In De Wapenbroeders wordt de essentie van het militaire leven tot op de kern geraakt.

In de kapiteins vindt men vele oude bekenden uit De luitenants terug. Craig Lowell, de 24-jarige kapitein wiens jeugdige vermoed en bliksemsnelle carrière veler afgunst en wantrouwen opwekken. Geen zee gaat hem te hoog, maar hij gaat door een hel wanneer een grote familietragedie hem overvalt.
Robert Bellmon, wiens vrouw Barbara dankzij haar afkomst grote invloed heeft in hoge militaire kringen en wier vriendschap en vertrouwen en Lowell hem een doorn in het oog zijn.
Rudolph MacMillan, de ‘held’ van het Amerikaanse volk, die van de legerleiding geen gevaarlijke acties meer mag ondernemen met het oog op de public relations. Een verbod dat ‘Mac’ handig weet te omzeilen.
Zij en vele andere helden uit de vorige oorlog vinden elkaar terug op de slagvelden van de Koreaanse oorlog. Met nieuwe opdrachten en sterk verouderd materieel trotseren zij de verschrikkingen van de strijd. Zoals nooit eerder in vredestijd zijn zij in de oorlog als broeders met elkaar verbonden.

Uit 1989
ISBN 90274199779
380 pagina’s
Afmetingen ± 16 x 24 x 3.9 cm

Het boek heeft weinig gebruikersschade.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.