De wereld gaat aan vlijt ten onder.
Max Dendermonde

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft en is vergeeld in de loop der jaren. Tekst en handtekening op de 1e pagina zie foto.

2.95

Uitverkocht

De wereld gaat aan vlijt ten onder.
Max Dendermonde

De wereld gaat aan vlijt ten onder: dat is zowel de titel als het uitgangspunt van deze oorspronkelijke geestige roman. Het is ook de overtuiging van de hoofdpersoon van dit boek, de beminnelijke, zwerflustige barkeerper Alex J. Weatherwood, die op gezette tijden pleegt op te duiken in het eens zo rustige Oaklake. maar Oaklake is in de loop der jaren uitgegroeid tot een research centrum – een van die plekken op aarde waar men hard werkt aan de ontwikkeling van middelen die de mens in staat moeten stellen nog harder te werken. Dat is, natuurlijk, een streven dat niet op de steun of sympathie van Alex J. Weatherwood hoeft te rekenen, maar waar hij tegen wil en dank wordt betrokken. Onnodig te zeggen dat hij uiteindelijk als overwinnaar uit het strijdperk treedt – opmerkelijker is het dat hij, zijn overtuiging getrouw, met een minimum aan inspanning zijn gelijk bevestigd ziet. De wereld gaat aan vlijt ten onder is een boek dat, met gepaste luiheid en bescheiden vlijt gelezen, een van uw rijkste ervaringen zal blijken te zijn.

Max Dendermonde werd in 1919 te Winschoten geboren. Hij doorliep zonder goed gevolg enkele scholen, en oefende verschillende beroepen uit: iets waarop hij niet trots is. Hij was jaren bij de VARA werkzaam, waar hij meewerkte aan verschillende rubrieken. Thans wijdt hij zich uitsluitend aan het schrijven.

uit 1961 negende druk
220 pagina’s
Afmetingen : 11.5 x 18.5 x 1.6  cm
Pocketsalamander

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft en is vergeeld in de loop der jaren. Tekst en handtekening op de 1e pagina zie foto.

 

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.