Dokter 117641

Louis J. Micheels

Tweedehands boek

Rug van het boek is wat schuingelezen. weinig gebruikersschade vooral aan de buitenkant.

3.95

Uitverkocht

Dokter 117641

Louis J. Micheels

Herinneringen aan de Holocaust.

Louis Micheels studeerde medicijnen in Utrecht toen de nazi’s in 1940 ons land binnenvielen. Tweeëneenhalf jaar later werden hij en zijn verloofde Nora, beide joods in België opgepakt en naar Auschwitz gedeporteerd.
In deze aangrijpende herinneringen beschrijft Micheels hun hachelijke bestaan na de Duitse machtsovername aan de dodenmars naar Dachau en zijn ontsnapping tijdens een transport nabij de Oostenrijkse grens. Twee steunpunten bezat hij in deze periode: zijn medische achtergrond, die hem zekere voorrechten verschafte, en Nora, die een onschatbare tegenwicht vormde voor de wreedheid van de nazi’s.
Nu pas, meer dan veertig jaar later, geeft Micheels zijn verhaal prijs. Die lange stilte schrijft hij toe aan het zwijgen dat in de vernietigingskampen heerst. Zodra iemand op de hoogte was van de massamoord, de medische experimenten en andere misdaden, werd hij een Geheimnisträger. Zulke gevangenen werden niet geacht het kamp te overleven om die gruwelen in de openbaarheid te brengen. Vreemd genoeg is dat gevoel van een Geheimnisträger te zijn, getuige te zijn geweest van dergelijke onvoorstelbare verschrikkingen, na de oorlog niet verdwenen. Het bleef in stand. Met dit boek probeert hij met behulp van zijn psychoanalytische scholing inzicht te krijgen in zijn ervaringen – en daarmee in dei van anderen.

In 1947 vertrok Louis J. Micheels naar de Verenigde Staten, waar hij zijn studie neurologie en psychiatrie voortzette. Momenteel is hij psychoanalyticus en hoogleraar aan de Yale University School of Medicine.

Uit 1990
ISBN 9026310293
203 pagina’s
Afmetingen : 12 x 20.5 x 1.8 cm

Rug van het boek is wat schuingelezen. weinig gebruikersschade vooral aan de buitenkant.

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.