Gevaarlijk spel. De verhouding tussen pr & voorlichting en journalistiek

Tweedehands boek

Boek heeft niet heel veel gebruikersschade vooral aan de kaft, met naam op de 1e pagina, op sommige pagina’s is onderstreept zie foto

3.95

Uitverkocht

Gevaarlijk spel. De verhouding tussen pr & voorlichting en journalistiek

Mirjam Prenger
Leendert van der Valk
Frank van Vree
Laura van der Wal

Studie van het simuleringsfonds voor de pers S35

Journalisten worden in hun werk in toenemende mate geconfronteerd met voorlichters, pr-medewerkers en spindoctors.
Vrijwel elke overheidsdienst, onderneming, instelling of actiegroep beschikt over een professioneel werkende communicatieafdeling. Dat levert veel spanningen op. Want terwijl pr en voorlichting erop gericht zijn hun eigen boodschap zo gunstig mogelijk voor het voetlicht te brengen, is het de taak van de journalistiek het publiek zo onafhankelijk en neutraal mogelijk te berichten over politieke ontwikkelingen, maatschappelijke kwesties, bedrijfsresultaten of nieuwe producten. Er is, kortom, sprake en van een natuurlijke tegenstelling.

In deze studie wordt de problematische verhouding tussen journalistiek voorlichting vanuit diverse hoeken belicht, tegen de achtergrond van de teruggang van de serieuze nieuwsmedia. Er wordt aandacht besteed aan de explosieve groei van de communicatiebranche en de strategieën en technieken die zij heeft ontwikkeld. Daarnaast wordt ingegaan op de dagelijkse praktijken in de contacten tussen journalisten en voorlichters en pr-medewerkers.
Deze kritische analyse mondt uit in een serie concrete aanbevelingen en adviezen, gericht op de versterking van de positie van de serieuze media tegenover de communicatiesector. Dit is niet alleen een zaak van de journalist, maar ook een publiek belang.

Uit 2011
ISBN 9789079700301
170 pagina’s
Afmetingen : 15 x 22.5 x 1.4 cm

Boek heeft niet heel veel gebruikersschade vooral aan de kaft, met naam op de 1e pagina, op sommige pagina’s is onderstreept zie foto

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.