, ,

Gods Geuzen. Jan de Hartog

5.95

Gods Geuzen

Jan de Hartog

Tweedehandsboek

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft, pagina’s zijn wat verkleurd, op de 1e pagina is een papier met tekst geplakt zie foto’s

 

Uitverkocht

Gods Geuzen

Jan de Hartog

Trilogie

Deze trilogie is de heroïeke geschiedenis van de jonge arts Anton Zorgdrager die, als gouvernementsarts naar het toenmalige Nederlands-Indië gezonden, in een leprakolonie de strijd aanbindt met de gevreesde melaatsheid. Tegen het weidse decor van koloniaal Indië ontvouwt zich het verhaal van dr Zorgdrager dat uitgroeit tot een machtig epos waarin vreemde personages, merkwaardige gebeurtenissen vol spanning en avontuur, vol tragiek en humor ook , een rol spelen.
Hier ontmoet hij de onvermoeid vechtende lepraspecialist Brits Jansen, maar ook de verplegers van de door melaatsheid geslagenen, zoals de zelf verloochende heilsoldaten Waterreus en de tragische Betsy, zelf ten offer gevallen aan de vreeslijke ziekte. Zij leren hem het leven anders te zien en daardoor ook, teruggekeerd in Nederland, de verschrikkingen van de bezetting te doorstaan. Door het leven gelouterd leert Anton Zorgdragen, arts en mens, deze boodschap te verstaan waarmee Gods Geuzen afsluit: als de ondergang nabij is, zal God de mens die Hij schiep, redden.
Toen deze trilogie van Jan de Hartog in 1914 geboren in Haarlem, in 1947 voor het eert verscheen, wekte hij vele emoties: ‘rauwe openhartigheid; .. ‘niemand ontziend realisme’… ‘in hoge mate bedenkelijk’…, maar de conclusie was toch dat ‘de Nederlandse literatuur ongemeen verrijkt is.’ Nu, 25 jaar later bij de dertiende druk en na een succesvolle verfilming, kan men de laatste conclusie volledig onderschrijven.
Jan de Hartog heeft daarna nog vele successen op zijn naam gebracht die hem tot onze internationaal best gelezen auteur hebben gemaakt. Een aantal van zijn boeken is verfilm, o.a. De inspecteur, Stella (De sleutel) en De kleine ark. Zijn toneelstuk Het hemelbed vierde langdurig en internationale triomfen. Tegenwoordig woont en werkt Jan de Hartog in Amerika, samen met zijn twee aangenomen Vietnamese kinderen.

Uit 1971 dertiende druk
ISBN 9010009718
782 pagina’s
Afmetingen boek: 13 x 20 x 3.3 cm

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft, pagina’s zijn wat verkleurd, op de 1e pagina is een papier met tekst geplakt zie foto’s

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.