Het geheugen van het hart

Paul Peasall

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade met enkele ezelsoren.

3.95

Uitverkocht

Het geheugen van het hart

Paul Peasall

Onverwachte gevolgen van harttransplantaties
Het hart als centrum van energie, informatie en geheugen.

-Mensen die zich na een harttransplantatie ‘vreemde dingen herinneren
-Vegetariërs die plotseling vlees gaan eten
-Patiënten die gedrag en karaktereigenschappen van hun donor overnemen.

Bovenstaande en andere, gelijksoortige ervaringen waren voor dr. Paul Pearsall aanleiding een onderzoek te beginnen naar de gevolgen van harttransplantaties. Gaandeweg kwam er een aantal verrassende gevallen aan het licht, dat het vermoeden bevestigde dat een harttransplantatie kennelijk meer inhoudt dan het vervangen van een onderdeel alleen. Het hart is meer dan slechts een pomp. Het moet worden gezien als centrum van energie, informatie en herinnering.
De auteur vraagt zich af of het gangbare model, waarbij wij ervan uitgaan dat de mens slechts met zijn brein denkt en zich dingen herinnert, niet te beperkt is. Teveel complexe verschijnselen blijven op deze manier onverklaarbaar.
Voor het denkbeeld dat het hart een veel meer centrale plaats inneemt in ons gehele wezen vindt Pearsall steun bij vele niet-westerse culturen.

Een baanbrekend boek dat het uitgangspunt dat elk lichaamsdeel ‘vervangbaar’ is, ter discussie stelt en een aanzet geeft tot een alternatief verklaringsmodel.

Dr. Paul Pearsall was tot voor enige tijd als directeur verbonden aan het klinisch onderzoekcentrum van een groot ziekenhuis in de Verenigde Staten. Hij is auteur van de boeken Superimmunity en The Pleasure Description. Beide boeken oogstten in de Verenigde Staten veel succes.

Uit 1998
ISBN 9056372211
Nugi 732
271 pagina’s
Afmetingen : 14.x 21 x 2.7 cm

Boek heeft wat gebruikersschade met enkele ezelsoren.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.