Het geslacht Bjørndal

Gulbranssen

Tweedehandsboek

Boek heeft weinig gebruikersschade, vooral aan de papieren omslag

9.95

Uitverkocht

Het geslacht Bjørndal

Gulbranssen

En eeuwig zingen de bossen winden waaien om de rotsen de weg tot elkander.
Met tekeningen van Anton Pieck

Vijftig jaar geleden verscheen de eerste uitgave van Gulbranssens magistrale trilogie ‘Het geslacht Bjørndal’, die bestond uit: En eeuwig zingen de bossen. Winden waaien om de rotsen en De weg tot elkander.
In deze jubileum-editie zijn vele sfeervolle tekeningen van Anton Pieck opgenomen die het boek tot een nog waardevoller bezit maken dan het reeds door zijn rijke inhoud is.

Trygve Gulbranssen weet op onnavolgbare wijze de sfeer te treffen van het ruige Noorse land met zijn diep fjorden, zijn met sneeuw bedekte bergen en de schier oneindige, donkere wouden. Tegen deze majestueuze achtergrond komen de personen tot leven, met hun stoere, vaak ontoegankelijke karakters, die in hun onstuimigheid nog het meest aan het wilde bruisen van een waterval herinneren. En wellicht het grootste geheim van zijn kunstenaarschap is gelegen in Gulbranssens machtige en trefzekere schildering van de menselijke gevoelens.
Zo worden de centrale personen in dit bok onvergetelijke voor ons; de oude Dag, hard en trots waar het zijn eer betreft, ongebroken in zijn tegenslag, maar ook verheven in zijn moeizaam verworven wijsheid; zijn schoondochter Adelheid, de jonge brouw die met liefde en karakterkracht zoveel ten goede weet te keren; en ten slotte de jonge Dag, de in zichzelf gekeerde,, geboren jager, met die eeuwige zwerflust in zijn vloed.
Deze onvergankelijke trilogie die in veel landen werd vertaald en een miljoenenoplage bereikte, zal weer vele lezers urenlang in de ban houden.

Uit 1987
ISBN 90225073139
NUGI 340
576 pagina’s
Afmetingen : 15.5 x 24 x 5.9 cm
Hardcover met papieren omslag

Boek heeft weinig gebruikersschade, vooral aan de papieren omslag

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.