Het Haagse huwelijk

Jean-Pierre Geelen

Tweedehands boek

Boekje heeft weinig gebruikersschade, is verkleurd aan de kaft.

2.95

Uitverkocht

Het Haagse huwelijk

Jean-Pierre Geelen

Hoe pers en politiek tot elkaar veroordeeld zijn.

Politici en parlementaire journalisten maken samen het nieuws over de Haagse politiek. Voor de politici zijn de aard en de teneur van de berichtgeving van levensbelang. Ze gebruiken dus, zelf of via voorlichters, alle technieken van beïnvloeding: van persconferentie tot influistering, van lekken tot het gunnen van quotes, primeurtjes en interviews. En de journalisten moeten van hun redacties met resultaten komen: meteen, liefst als eerste, liefst exclusief, maar ook met gevoel voor de stemming en de hype van de dag. Het beeld is niet altijd verheffend, en de klachten over incidenten-verslaggeving, kongsies, spelverruwing en meutegedrag nemen toe.
De partners in dit Haagse huwelijk kunnen zelf niet onbevangen over hun verhouding spreken Anderzijds kunnen de mechanieken die dit samenspel aan het Binnenhof bepalen, alleen door waarneming ter plaatse worden ontrafeld.
Jean-Pierre Geelen, redacteur van het vakblad De Journalist, werd voor een tijdje insider/outsider. Hij draaide in het voorjaar van 1998 mee aan het Binnenhof als parlementaire journalist zonder portefeuille. Hij voerde gesprekken, hij observeerde, hij probeerde te begrijpen. Hoe gaat dat: zo’n kwestie rond Van Baalen, zo’n varkenscrisis-van-één-week, zo’n snelle afbladdering van Sorgdrager en Borst, zo’n consensus over de machteloosheid van het CDA?

uit 1998
ISBN 906186458
NUGI 656
158 pagina’s
Afmetingen : 14 x 22 x 1.3 cm

Boekje heeft weinig gebruikersschade, is verkleurd aan de kaft.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.