Het land van de geslagen kinderen

Waltraud Anna Mitgutsch

Tweedehands boek

Het boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de buitenkant van het boek, pagina’s zijn wat vergeeld.

3.95

Uitverkocht

Het land van de geslagen kinderen

Waltraud Anna Mitgutsch

‘Was jouw moeder net als jij?’ vraagt een twaalfjarig meisje aan haar moeder. ‘Nee,’ antwoordt die onmiddellijk, ‘je moet je mijn tegendeel voorstellen.’ Het wordt de aanleiding voor een terugblik van de moeder tot aan de kindertijd van háár moeder, die als ongewenst en ongeliefd boerenkind in een Oostenrijks dorp opgroeit. Ze neemt zich voor dat haar dochter het ooit beter zal krijgen. Is het dus liefde die haar ertoe aanzet haar dochter te slaan, disciplineren, haar op te dringen wat haar zelf altijd werd ontzegd?
Pijnlijk eerlijk kijkt Mitgutsch naar het leven van drie generaties vrouwen. Haar roman is ondanks alle hardheid vol poëtische kracht en wrede schoonheid. Waltraud Anna Mitgutsch (1948) studeerde Duits en Engels in Salzburg. Ze woonde in Israël, England, Korea en de Verenigde Staten. Van haar verschenen bij Van Gennep ook de romans Blikwisseling en Afzondering.

Neue Rhein-Zeitung: ‘Mitgutsch heeft niet alleen de bestsellerlijsten van de kritiek gehaald, maar ook het publiek bereikt. Mij is in de Duitse literatuur niemand bekend, die zo pijnlijk helder en duidelijk het ontstaan en doorgeven van mishandeling en heimelijk geweld, van macht en onderdrukking beschrijft.
Tineke van der Zeil Het Vrije Volk: ‘Het boek is van soort harde meeslependheid en directheid zoals je die veel meer tegenkomt in de Engelstalige en Latijns-Amerikaanse literatuur dan in de Duitse. Het is een verhaal dat staat als een huis…’

Uit 1991
222 pagina’s
Afmetingen ± 12.5 x 20 x 1.8 cm
ISBN 9060127242

Het boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de buitenkant van het boek, pagina’s zijn wat vergeeld.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.