Het onverwoestbare kind

Lillian B. Rubin

Tweedehands boek

Boek heeft weinig gebruikersschade vooral aan de kaft en rug

4.95

Uitverkocht

Het onverwoestbare kind

Lillian B. Rubin

Hoe komt het dat sommige mensen het meest brute, pijnlijke verleden te boven weten te komen, terwijl anderen er hun hele leven blijvend door beheerst worden. Om op deze zelden gestelde, indringende vraag een antwoord te kunnen geven, richt Lillian Burben zich op de levensverhalen van volwassenen (waaronder nadrukkelijk ook dat van zichzelf) die als kind gebukt gingen onder ernstige vormen van pathologie in gezin en sociale omgeving, maar desondanks de weg wisten te vinden naar een rijk, bevredigend leven.

Het gaat hier niet om wonderbaarlijke wedergeboorten, niet om bovennatuurlijke openbaringen, niet om een schone lei waarop een nieuw leven wordt uitgezet. De levens van deze volwassenen worden rechtstreeks gesmeed uit het verleden. En met dezelfde kracht en vastberadenheid waarmee deze mensen de beproevingen van hun jeugd wisten te doorstaan, zijn zij in staat als volwassenen te floreren.

In dit belangwekkende en inspirerende boek ontwikkelt Rubin een theorie die ons inzicht in de menselijke ontwikkeling aanmerkelijk verruimt en verrijkt. Daarnaast geeft zij hoop en kracht aan degenen die worstelen om boven te blijven.

In een maatschappij die mensen ertoe stimuleert hun slachtofferschap als een ereteken te dragen, vormen deze triomfverhalen het sprekende bewijs dat het ook anders kan, dat we niet ons hele leven gijzelaar van ons verleden hoeven te zijn.

Lilian B. Rubin is sociologe en schrijfster; van haar verschenen bij Ambo eerder onder andere de bekende boeken: Pijn en moeite; Intieme vreemden en Gezinnen op de armoedegrens.

Uit 1996
ISBN 9026314841
239 pagina’s
Afmetingen : 14 x 21.5 x 2.1 cm

Boek heeft weinig gebruikersschade vooral aan de kaft en rug

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.