Het volmaakte kind

Marijke Spoor

Tweedehandsboek

Boek heeft wat lichte gebruikersschade, rug is wat schuingelezen

3.95

Uitverkocht

Het volmaakte kind

Marijke Spoor

Autobiografische roman over het drama van Putten.

In 1941 vlucht de kleine Sofie Valentijn met haar ouders, broer, zus, ooms, tantes en oma uit Rotterdam naar Putten. Haar eerste levensjaren brengt zij in de uitgebreide familiekring door, tot op 1 oktober 1944 de razzia plaatsvindt waarbij ruim zeshonderd mannen uit Putten worden weggevoerd. Meer dan honderd huizen worden in brand gestoken, waaronder het grote huis van de familie Valentijn. Voor Sofie breekt de oorlog dan werkelijk uit: een oom wordt gedeporteerd, de familie raakt ontheemd, en aan de verwonding die Sofie oploopt houdt ze voor de rest van haar leven een litteken over. Na de oorlog was het stil in Putten. Over het drama werd met de kinderen niet gesproken.

In een poging haar oorlogsverleden achter zich te laten, vertrekt Sofie naar Frankrijk. Als zij enkele jaren later terugkeert naar Nederland, wordt zij in een liefdesrelatie toch weer geconfronteerd met de razzia. Een dramatische periode breekt aan. Sofie is niet meer in staat het verleden te ontkennen. Als ze daarnaast door een operatie aan haar gezicht niet langer de mooie vrouw kan blijven die ze altijd was, raakt Sofie in de greep van een onuitsprekelijke woede die verregaande gevolgen zal blijken te hebben.

Het volmaakte kind is zowel het verhaal van een noodlottige liefde als een unieke autobiografische roman over een van de donkerste perioden uit de Nederlandse geschiedenis gezien door de ogen van een kind. Op intense en aangrijpende wijze beschrijft Marijke Spoor het leven van Sofie Valentijn, voor wie het drama van Putten altijd bleef bestaan.

Uit 2002
ISBN 9055152927
NUGI 300
214 pagina’s
Afmetingen boek: 13 x 21 x 1.9 cm

Boek heeft wat lichte gebruikersschade, rug is wat schuingelezen

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.