Ik was negen toen ik moest trouwen

Nojoud Ali & Delphine Minoui

Tweedehandsboek

Boek heeft wat lichte gebruikersschade vooral aan de kaft en de rug is wat schuingelezen.

2.95

Uitverkocht

Ik was negen toen ik moest trouwen

Nojoud Ali & Delphine Minoui

Het waargebeurde verhaal van een dapper meisje dat wist te ontsnappen uit een gedwongen huwelijk.

Ik heet Nojoud en ik kom uit Jemen. Min ouders hebben me gedwongen te trouwen met een man die drie keer zo oud was als ik en dei me seksueel misbruikte en sloeg. Op een dag ging ik de deur uit om een brood te kopen en besloot toen dat ik niet meer terug zou gaan. Ik ging naar de rechtbank en vroeg om bescherming, ik bleef daar wachten, net zo lang tot een rechter bereid was naar me te luisteren.

Ik was negen toen ik moest trouwen is het waargebeurde verhaal van een dapper meisje, dat wist te ontsnappen uit een gedwongen huwelijk. Nadat Nojoud bij de rechtbank had aangeklopt, lukte het haar om met de hulp van een vrouwelijke advocaat, internationale hulporganisaties en de lokale media, haar scheiding erdoor te krijgen. Dit was een opmerkelijke gebeurtenis in Jemen, waar normaal iedereen zwijgt over het feit dat bijna de helft van alle meisje wordt uitgehuwelijkt onder de wettelijke minimumleeftijd van vijftien jaar. Nojouds verhaal geeft andere meisjes de moed om zich te verzetten tegen de gebruiken van hun land.

Uit 2010 vierde druk
ISBN 9789022556030
NUR 302
187 pagina’s
Afmetingen : 14 x 21.5 x 1.8 cm

Boek heeft wat lichte gebruikersschade vooral aan de kaft .

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de winkel