Kinderen houden niet van krokodillen

Carine Hutsebaut
Pedoseksueel misbruik en kindermoord.

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft

4.95

Uitverkocht

Kinderen houden niet van krokodillen

Carine Hutsebaut
Pedoseksueel misbruik en kindermoord.

Carine Hutsebaut is victimologe, gespecialiseerd in incest en kindermisbruik. Zij is nauw betrokken bij onderzoek naar kindermoorden in binnen- en buitenland.
Ik tracht mij te verplaatsen in het zielenleven van de slachtoffers, van de ouders, en ja, zelfs van de moordenaars. Ik probeer te begrijpen waarom ze kinderen doden.
Genieten ze ervan? Is het de alom bekende ‘onbeheersbare drang’ of is het iets anders? Wat is het dan?
Ik besloot mij in het hol van de leeuw te wagen om een antwoord te vinden op deze vragen. Het hol van de leeuw: dat is bij de kindermoordenaars zelf.
Dit boek is de neerslag van de jarenlange confrontatie.

Enkele dagen na de ontvoering van Julie en Melissa gaf Carine Hutsebaut een daderprofiel. Later bleek hoe accuraat zij het portret van Dutroux had opgetekend. Maar de rijkswacht en gerechtelijke diensten hadden het naast zich neergelegd.

Kinderen houden niet van krokodillen is een aanklacht, een case study, een model voor daderprofilering en een round up van wat er aan preventie en therapie mogelijk is.

Caterine Hutsebaut (1956) volgde gespecialiseerde opleidingen aan onder meer het Gracewell Institute of Birmingham, de Ecole Nationale de Magistrature (Parijs)  en de School of Public Affairs, Departement of Justice, Law and Society (American University, Washington D.C.)

Uit 1997 derde druk
ISBN 9064450161
NUGI 661
276 pagina’s
Afmetingen : 12.5 x 20 x 2.4 cm

Boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de kaft

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.