Kleine Johanna

Josine van Dalsum

Tweedehands boek

Het boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de buitenkant.

3.95

Uitverkocht

Kleine Johanna

Josine van Dalsum

Kleine Johanna groeit op in een typisch jaren vijftig, Brabants, katholiek gezien met tien kinderen. Ingeklemd tussen oudere zussen en broers die haar jennen en de jongere voor wie ze moet zorgen, heeft ze geleerd geen vragen te stellen.
Kleine Johanna verwondert zich erover dat het luik ‘s avonds dichtgaat en de kinderen op zolder zijn opgesloten. Dat ze geen pettycoat mag. Dat de mannen een kip dronken voeren en ‘opereren’. Dat ze in een donkere kloostercel strafregels moet schrijven: ‘Ik mag oma niet bezoeken’.
Kleine Johanna kijkt naar het devote Mariabeeld op het dressoir en vraagt zich af wat het betekent dat ze onbevlekt ontvangen is. En waarom heeft Jezus eigenlijk zoveel bruiden, met lange zwarte jurken en een zwarte kap op het hoofd? Kleine Johanna is ook trots. Want wie heef t er nou een levende pop, een schommelzusje? En een vader die van de kerktoren afsjeest? En borsten van wc-papier? Nieman. Helemaal niemand. Met Kleine Johanna schreef Josine van Dalsum een ontroerend en aangrijpend boek, gebaseerd op haar eigen kindertijd.

Uit 2008
ISBN 9789072219275
NUR 301/320
176 pagina’s
Afmetingen : 14.5 x 17 x 0.8 cm

Het boek heeft wat gebruikersschade vooral aan de buitenkant.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.