Land van dromen

Vidar Sundstøl

Tweedehandsboek

Boek heeft weinig gebruikersschade, tekst op 1e pagina

5.95

Uitverkocht

Land van dromen

Vidar Sundstøl

Minnesota trilogie

Lake Superior, Minnesota. Politieman Lance Hansen krijgt een melding dat er illegaal wordt gekampeerd aan de oever van het meer. Als hij er gaat kijken, stuit hij op een naakte, bebloede en verwarde man die het bos in vlucht. Hansen volgt de man en vindt een tent met daarnaast het lijk van een andere naakte man met ingeslagen schedel.

De gevluchte man, de Noor Bjørn Hauglie, wordt gearresteerd. Hauglie had een relatie met het slachtoffer. De politie kan echter niet bewijzen dat Hauglie een crime passionnel heeft gepleegd en hij wordt vrijgelaten.

Hansen, een Amerikaan met Noorse voorouders en een enthousiast amateurhistoricus, duikt in de lokale geschiedenis. Is dit inderdaad de eerste moord in het district, zoals collega’s beweren? In de archieven ontdekt Hansen dat lang geleden een medicijnman van de Ojibway, de oorspronkelijke bewoners van het gebied, spoorloos is verdwenen. Zijn lichaam is nooit gevonden. Wel kwam er een gewonde Noorse jongen uit het bos tevoorschijn.
De FBI gaat ondertussen door met het moordonderzoek. Twee mogelijke verdachten komen in beeld: Hansens broer Andy en Lenny Driver, een Ojibway-indiaan. Tijdens zijn eigen onderzoek stuit Lance Hansen op duistere familiegeheimen die zich tot in het heden uitstrekken. Door omstandigheden gedwongen moet hij uiteindelijk een dramatische keuze maken tussen plicht en familietrouw.

ISBN 9789041415424
Uit 2008
320 pagina’s
Afmetingen boek: 13.5 x 21.5 x 3 cm

Boek heeft weinig gebruikersschade, tekst op 1e pagina

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.