Leven en dood van een dertienjarige

Andy Sanders & René Diekstra

Tweedehands boek

Boek heeft wat gebruikersschade, aan de kaft en wat ezelsoren. 

2.95

Uitverkocht

Leven en dood van een dertienjarige

Andy Sanders & René Diekstra

Het is net alsof ik hier niet hoor…

Als Saskia op dertienjarige leeftijd haar leven beëindigt, komt dit voor haar omgeving volslagen onverwachts. De enorme hoeveelheid dagboekaantekeningen, verhalen en brieven die zij nalaat, maken de raadsels van het ‘waarom?’ en het ‘waarom hebben we dit niet zien aankomen?’ voor haar vader alleen maar groter. Hij neemt contact op met René Diekstra en vanaf dat moment begint een lange geschiedenis van gesprek en samenwerking die uiteindelijk in dit boek resulteert.
In het eerste deel horen we het verhaal van de vader, die in een brief aan zijn dochter zijn persoonlijke herinneringen aan haar ophaalt en zijn rol in het drama probeert te doorgronden. Deel twee beschrijft, in de vorm van een brief van Diekstra aan de vader, de psychische problemen van Saskia. De analyse daarvan maakt het mogelijk bepaalde waaromvragen op realistisch-milde wijze te beantwoorden.
De vele citaten uit haar dagboeken en brieven maken dit zowel een boek voer, van als voor Saskia. Door de unieke inkijk in wat zich in een kind op weg naar zelfdoding afspeelt, is het ook een boek voor jongeren die met soortgelijke problemen kampen, en voor de volwassenen om hen heen.

Uit 2016
ISBN 9789044631289
176 pagina’s
Afmetingen : 12.5 x 20 x 1.7 cm

Boek heeft wat gebruikersschade, aan de kaft en wat ezelsoren. 

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.