Mijn woestijn

Waris Dirie en Cathleen Miller

Tweedehands boek

Mijn woestijn, Waris Dirie en Cathleen Miller

4.95

Uitverkocht

Mijn woestijn

Waris Dirie en Cathleen Miller

Ervaringen van een nomadendochter, topmodel en speciaal VN-ambassadeur

Waris Dirie is een beeldschoon internationaal bekend fotomodel. Achter haar begerenswaardige uiterlijk draagt zij echter de pijn van haar verminking. Als nomadendochter werd zij in de Somalische woestijn op traditionele wijze besneden. Jarenlang heeft zij hierover gezwegen, uit schaamte en onmacht. Maar nu trekt Dirie als speciaal VN-ambassadeur ten strijde tegen de nog steeds wijdverspreide genitale verminking van vrouwen.
Hoewel er al talloze interviews en artikelen over Waris Dirie zijn verschenen, is haar bewogen leven nooit eerder zo openharig en aangrijpend verwoord als nu in haar eigen boek. Mijn woestijn is Dirie’s opmerkelijke verhaal over haar jeugd, de schoonheid van Somalië, haar vlucht naar het Westen, de glamourrace van de modellenwereld en haar uiteindelijke missie als woordvoerster van de Verenigde Naties.

“Het verhaal van Waris Dirie is er een van buitengewone moed. Van de woestijn in Somalië tot de wereld van de haute couture, overal vecht ze tegen onderdrukking en ze komt er als een echte winnaar uit naar voren. Zij vormt voor iedereen een bron van inspiratie.” Elton John

Uit 1998
NUGI 301
ISBN 9069743108
238 pagina’s
Afmetingen ± 15.5 x 23.5 x 2.3 cm

Het boek heeft niet veel gebruikersschade, vooral aan de rug.

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.