Niemand regeert.

Marc Chavannes

Tweedehandsboek

Boek lijkt niet veel gelezen en heeft weinig gebruikersschade vooral aan de kaft

3.95

Uitverkocht

Niemand regeert.

Marc Chavannes

De privatisering van de Nederlandse politiek.

De Nederlandse overheid is als een broodje zacht open asfaltbeton. Twee identieke zachte happen met een toegankelijk lijkende harde laag ertussen. Dat ontdekte Marc Chavannes na zijn terugkeer uit Frankrijk en Amerika.

Nederland heeft zich bekeerd tot een ingrijpend marktdenken, zonder helder idee over wat we van de overheid blijven verwachten. De vermarkting van het openbaar bestuur heeft geleid tot privatisering van de politiek. Het onderscheid tussen publiek en privaat is zoek. Het call center van de belastingdienst is niet behulpzamer dan dat van kabel of bank.

Chavannes verbaast zich over de eindeloze besluitvaardigheid rond rekeningrijden, de verloren beroepseer en de provinciale dans om de energiemiljarden. Over het blind vertrouwen in de maakbaarheid van de samenleving en de alkunde van computersystemen.

Als correspondent in eigen land beschrijft hij hoe Nederland zichzelf bestuurt: met een mengsel van grootspraak en uitstel-als-oplossing. Niemand heeft het hier ooit gedaan. Niemand regeert.

Een boek voor iedereen die wil weten hoe Nederland ervoor staat na Paars, Pim en de ontploffing van het zelfbedieningskapitalisme. Een boek over de verpulvering van democratische politiek. Een pleidooi voor doe-het-zelf-democratie.

Uit 2009 tweede druk
ISBN 9789079985067
261 pagina’s
Afmetingen : 13.5 x 21.5 x 2.3 cm
Uitgever: NRC boeken

Boek lijkt niet veel gelezen en heeft weinig gebruikersschade vooral aan de kaft

conditie

als nieuw, binnenkant is iets vochtig geweest

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.