Onverwacht geluk omnibus

Jos van Manen Pieters

Tweedehands boek

Het boek heeft niet veel gebruikersschade, de rug is wat verkleurd, op de 1e pagina staat een stempel en een gedeelte van een sticker

5.95

Uitverkocht

Onverwacht geluk omnibus

Jos van Manen Pieters

Jos van Manen Pieters is een van de meest geliefde Nederlandse schrijfsters; in al haar romans klinken de blijmoedigheid en het idealisme door, waarmee zij het moderne leven aanvaardt. In deze omnibus ‘Onverwachts geluk’ zijn drie van haar boeiendste romans samengebracht.

Dromen sterven niet / Ontroerende roman over het diep menselijk verlangen naar geluk. Dit verlangen wordt weerspiegeld in het leven van Hanna Simpson. Na een verblijf van enkele tientallen jaren in de Verenigde Staten keert zij terug naar de plaats waar haar kostbaarste herinneringen liggen. Het geluk dat haar vele jaren geleden ontging ziet zij opbloeien in haar naamgenootje, de lieve, warmhartige Hansje.

Soms krijgt geluk een nieuw gezicht / Regine was vijfentwintig en al moeder van twee kinderen. Een jonge weduwe, hunkerend naar meegevoel en genegenheid. En hij, Reyer Schuurman, de sympathieke badman voor één seizoen, zocht een vrouw. Dertien gelukkige jaren huwelijk zijn hun gegeven. Dan wordt Regine’s levenslamp geblust. De levensstrijd van de achtergeblevenen is ontroerend getekend. Nooit zal Reyer een tweede Regine vinden… Zal de toekomst hem misschien leren dat geluk soms een nieuw gezicht krijgt?

Liefde incognito / Christ’l van de Woestijne en haar drie jaar jongere zusje Carola lijken zo sprekend op elkaar dat ze door haar buitenstaanders nogal eens verwisseld worden. Dat is op zichzelf niet zo erg, maar wanneer de liefde in het spel komt, dan wordt het wél ingewikkeld. Dat ondervindt ook de sympathieke kweker Daan Poldervaart, als hij verliefd wordt op Carola, maar meer met Christ’l in contact blijkt te komen. Waarom zegt Christ’l niet ronduit dat ze Carola niet is? En waarom speelt tante Martha dit spelletje mee? Tal van spannende situaties met de nodige verwikkelingen voeren naar de climax van een verrassende ontknoping.

Uit 1981
615 pagina’s
Afmetingen ± 14.5 x 21.5 x 4.7 cm
ISBN 9021034158

Het boek heeft niet veel gebruikersschade, de rug is wat verkleurd, op de 1e pagina staat een stempel en een gedeelte van een sticker

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.