Pauls ontwaken.
Frederik van Eeden

Tweedehands boek

Boekje is niet heel veel gelezen  met wat gebruikersschade, is in de loop der jaren vergeeld met vlek op de kaft

2.95

Uitverkocht

Pauls ontwaken.
Frederik van Eeden

Het komt niet vaak voor dat een vader de biografie schrijft van zijn zoon. Maar het zal toch wel niet strijden tegen de algemene gevoelens van kiesheid en bescheidenheid. Dat een zoon het doet voor zijn vader, is nooit hinderlijk gevonden, maar integendeel vaak geërfd als een werk van piëteit en liefde. En hoe sterk zijn de gevoelens van piëteit en liefde die mij dwingen tot het schrijven van deze bladzijden!
Aldus begint Van Eeden het aangrijpende geschriftje dat hij Pauls Ontwaken noemde en waarvan hier nu een herdruk voor ons ligt. En wel mocht hij zo schrijven, want de band die hem bond aan de jongste zoon uit zijn eerste huwelijk was wel heel sterk – zoals ook de zoon innig verbonden was met zijn vader. Moeilijk van karakter, moeilijk voor zichzelf en voor zijn ouders, maar aan de andere kant toch weer zo uiterst beminnelijk en goedhartig, teer van gestel, bracht hij zijn vader menig zorgenvol ogenblik, aar de innige liefde die hij had, deed alle zorgen weer vergeten.
21 februari 1913 stierf Paul op 24-jarige leeftijd, op 26 februari noteert zijn vader in zijn dagboek:  …. (dat ik) voor Paul een monumentje stichten wil, een kleine biografie, en die noemen ‘Pauls ontwaken’…. Op 17 mei bracht hij het manuscript bij zijn uitgever en 23 september d.a.v. noteert hij: Ik krijg veel brieven voer het boekje over Paul. Het zal ook nu nog zijn weg wel weer vinden.

uit 1962
79 pagina’s
Afmetingen : 12 x 19 x 0.9 cm

Boekje is niet heel veel gelezen  met wat gebruikersschade, is in de loop der jaren vergeeld met vlek op de kaft

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.