Sauzen kruiden en specerijen
Een gerecht zonder kruiden en specerijen is als een zomer zonder zon of een winter zonder sneeuw. Dan ontbreekt er een intense, unieke smaak. Hetzelfde geldt ook voor sauzen die het gehemelte strelen en
een gerecht echt bijzonder maken.
In het omvangrijke onderdeel Warenkennis vindt de lezer veel informatie over specerijen en kruiden als daslook en majoraan, ajowan en wasabi en ook over groente-, vlees- of vruchtensauzen in variaties.
Praktische vragen over gaarmethoden, het kopen, bewaren en de verwerking van kruiden en specerijen – ze worden in het deel Keukenpraktijk beantwoord. Ook worden hier basistechnieken getoond, zoals
de juiste handgrepen en stap-voor-stap-instructies die handig zijn bij de bereiding van smaakvolle sauzen.
Door de vele prachtige foto’s, interessante achtergrondinformatie en professionele instructies krijgt iedere kok zin in de bereiding van gerechten die smaakvol en verfijnd zijn en van vakmanschap getuigen.