Wat zit je haar goed!

Annemiek van Kessel

Tweedehands boek

Boek is ongelezen als nieuw.

6.95

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

Wat zit je haar goed!

Annemiek van Kessel

69 vragen over liegen en leugens! M’n wekker was stuk en de brug stond open • Het gaat goed hoor, en met jou? • Gegarandeerd de laagste prijs • Ik flos elke dag • Het was in de uitverkoop • Ik gaf leiding aan 200 mensen • I did not have sexual relations with that woman • Je mail zat in mijn spambox • Ik heb de hoofdrol voor die film geweigerd • Nee schat, vanavond niet, ik heb hoofdpijn • Mijn kind is ziek, dus ik werk vandaag thuis • Ik heb homo’s onder mijn beste vrienden • Daar kan ik me niets van herinneren • Vreemdgaan is niets voor mij ••• Ik heb griep, ik kan helaas niet komen • I’m the least racist person there is anywhere in the world • Hij bijt nooit, hoor • Dat gesprek heeft nooit plaatsgevonden •
Jawel, iedereen liegt. We liegen over ieder denkbaar onderwerp, van klein (‘Wat zit je haar goed!’ ) tot groot (‘Ik ben ongeneeslijk ziek.’). We doen het onbewust of expres. We vertellen leugentjes om bestwil, misleiden, roddelen, vervalsen, frauderen, manipuleren, fantaseren, verspreiden nepnieuws, verzinnen smoezen, plegen meineed. Liegen hoort bij ons leven, onze persoonlijkheid, onze overlevingsdrang, onze sociale codes. We doen het in ons dagelijks leven, in de reclame, in de politiek, in de wetenschap. En zelfs dieren liegen. Gemiddeld liegen we twee keer per dag, mannen iets vaker dan vrouwen – maar vrouwen zijn er beter in – en Donald Trump liegt elke dag dertien keer.
Annemiek van Kessel verdiepte zich in de vakliteratuur, ging te rade bij experts en schreef aan de hand van 69 vragen een onthutsend, toegankelijk, amusant en informatief populair-wetenschappelijk boek.

uit 2020
ISBN 9789462971677
Nur 770
224 pagina’s
Afmetingen : 14 x 21.5 x 1.9 cm
Uitgeverij De Kring

Boek is ongelezen als nieuw.

0
    0
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de winkel