Zelfportret als legkaart

Hella S. Haasse

Tweedehands boek

Boek is gelezen en heeft gebruikersschade

2.95

Uitverkocht

Zelfportret als legkaart

Hella S. Haasse

Zelfportret als legkaart is een speurtocht door de werkelijkheden, die samen de eigen wereld vormen (de werkelijkheid van de zintuiglijke waarnemingen, van de herinnering, van de rede, van de emotie) in de hoop via deze verkenningen de weg te vinden naar een zo volledig mogelijk bewustzijn.
Het is ook een poging zichzelf on-vermomd te geven, uit een behoefte aan geestelijke zindelijkheid, waarschijnlijk een gevolg van het inzicht dat de doorsnee roman een privé-maskerade is van de gestalten waarin de schrijver zich bewust of onbewust, in wendroom, actie van afreageren, of gebondenheid aan een bepaald complex, heeft gespitst.
Maar al ‘te zelden komen deze projecties los uit hun troebele voedingsbodem, gaan zij méér dan een mens aan, en zijn de verhalen waarin zij zich aan de lezer vertonen gelijkenis.
Uit afweer tegen iedere andere soort van romankunst dan die gelijkenis, en uit een intense behoefte zich te bezinnen op het hoe en waarom van datgene in zichzelf dat zich in het schrijven manifesteert, is Zelfportret als legkaart ontstaan.

uit 1962 vijfde druk
192 pagina’s
Afmetingen : 12.5 x 20 x 1.8 cm

Boek is gelezen en heeft gebruikersschade

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.