Zonder genade

Miriam Ali met Jana Wain

Tweedehands boek

Boek lijkt niet heel veel gelezen en heeft wat gebruikersschade vooral aan de rug , is wat vergeeld

2.50

Uitverkocht

Zonder genade

Miriam Ali met Jana Wain

De strijd van Zana Muhsens moeder tegen de hedendaagse slavernij.

Hij zei het nogmaals:
‘Ja Miriam, ze zijn getrouwd. Ze komen niet meer terug. ‘

Het was de bevestiging van de vreselijke angst die Miriam koesterde na de eerste geruchten over het lot van haar dochters. Zana (van de bestseller Nog eenmaal mijn moeder zien) en Nadia, respectievelijk vijftien en veertien jaar oude, waren vanuit hun huis in Birmingham naar Jemen verkocht als ‘bruiden’.  De man van wie Miriam hield bleek in staat zijn familie te verwoesten vanwege ‘traditie’ en een paar honderd Engelse ponden.
Voor Miriam was dit een keerpunt in haar leven. Te lang had ze zich laten gebruiken als een broedmachine met geen enkele zeggenschap over haar zeven kinderen. Haar oudste twee, Laila en Ahmed, waren al als kleuters naar Jemen gevoerd voor een ‘vakantie’ en niet meer teruggekomen.
Met hulp van haar broer en een sociaal werkster stond Miriam op tegen haar man en organiseerde een campagne om Zana en Nadia te redden van de ellende, de verkrachtingen en de smerigheid waarin ze gedwongen waren te leven.
Dit is het verbazende, ware verhaal van die strijd Uiterst eerlijk vertelt Miriam over haar ervaringen: als echtgenote en als strijdster, maar vooral als moeder. Zonder genade is een must voor iedereen die Zana Muhsens Nog eenmaal mijn moeder zien heeft gelezen.

Het bijzondere aan dit boek is het verslag hoe de onderdrukte en terneergeslagen Miriam plotseling een druk en bruisend leven ging leiden… het resultaat is dit fascinerende en verontrustende boek.
– Fay Weldon in London on Sunday

uit 1995
ISBN 9032505033
Nur 642
287 pagina’s
Afmetingen : 14 x 22 x 2.8 cm

Boek lijkt niet heel veel gelezen en heeft wat gebruikersschade vooral aan de rug , is wat vergeeld

0
Winkelmandje
  • No products in the cart.